Polícia vyšetruje poškodenie pneumatík v Smolníku počas festivalu

327477269_1188477535137922_7248375983002169035_n

SMOLNÍK – V bývalej tabakovej továrni v Smolníku sa od štvrtka do nedele konal prvý ročník festivalu 66 hodín, organizovaný košickou Tabačkou. V sobotu skoro ráno došlo k incidentu, pri ktorom došlo k poškodeniu pneumatík vozidiel parkujúcich na parkovisku.

V sobotu skoro ráno prijal operačný dôstojník na linku 158 oznámenie o poškodení pneumatík na viacerých vozidlách zaparkovaných na parkovisku v Smolníku. Na miesto ihneď vyslal policajnú hliadku, ktorá zistila, že na deviatich vozidlách je prepichnutá pneumatika.

Lustráciou boli zistení majitelia vozidiel, ale vzhľadom na nočnú dobu sa policajtom podarilo skontaktovať iba dvoch z poškodených, ktorí boli poučení o ďalšom postupe. Keďže sa s ďalšími poškodenými nepodarilo skontaktovať, požiadali o pomoc organizátora podujatia, ktorý na poškodených vozidlách na viditeľnom mieste, zanechal výzvu, aby ho poškodení majitelia vozidiel kontaktovali. Ostatných majiteľov vozidiel sa podarilo vyrozumieť v priebehu dňa.

Polícia zadokumentovala jednotlivo sedem skutkov, ktoré nateraz objasňuje ako priestupky proti majetku so spôsobenou škodou od 50 do 150 eur, pretože v čase ich oznámenia a následného preverovania neboli zistené skutočnosti, že sa skutku mala dopustiť jedna osoba alebo viacero páchateľov. Vozidlá stáli na rôznych miestach parkoviska a zatiaľ sa neprihlásil žiadny svedok, ktorý by vniesol viac svetla do prípadu. Policajti sa prípadom intenzívne zaoberajú od prvej chvíle od oznámenia skutku, objasňujú okolnosti, zisťujú páchateľov. Už sú k dispozícii kamerové záznamy, ktoré sa vyhodnocujú. V prípade, ak sa vyšetrovaním preukáže, že sa skutku dopustila jedna osoba, dôjde k zmene právnej kvalifikácie na trestný čin poškodzovania cudzej veci a páchateľovi hrozí vyšší trest ako za priestupok.

(KR PZ v Košiciach)


Ďalšie články