Odišla hviezda kultového filmu S tebou mě baví svět

Snímka obrazovky 2023-07-28 o 20.20.00 Reprofoto Blesk.cz

PRAHA – Vo veku 76 rokov zomrela v piatok česká herečka Jana Šulcová, ktorá hrala v kultových českých snímkach S tebou mě baví svět, Byl jednou jeden dům alebo My všichni školou povinní.

Prvé správy o herečkinom úmrtí zverejnili na sociálnych sieťach herci Jakub Wehrenberg a Matouš Rajmont. Neskôr túto informáciu potvrdila Blesku aj Šulcovej dcéra Rozálie Víznerová.

Šulcová trpela počas uplynulých 20 rokov viacerými zdravotnými problémami. Najprv absolvovala náročnú operáciu štítnej žľazy. V dôsledku liečby mala potom problémy so zrakom a museli jej operovať oko.

„Oko mi museli celé vybrať a zasa vložiť späť. Logicky ostalo väčšie, takže pár mesiacov po operácii to vyzeralo otrasne,“ povedala vtedy pre Aha!. Po tejto operácii skončila na psychiatrii.

V roku 2014 jej operovali nohu a pri viacerých pádoch v ďalších rokoch utrpela rozličné iné zranenia. Šulcová na čas podľahla alkoholu – po tom, čo od nej odišiel manžel, herec Oldřich Vízer. K jej ťažkému rozpoloženiu prispel aj nedostatok hereckých rolí po roku 1989. Začala brať tiež antidepresíva, ale zo závislostí sa postupne vyliečila.

(tasr)


Ďalšie články