Pri požiari bytu na Nešporovej ulici sa zranilo viacero ľudí, jeden ťažko

Požiar na Nešporovej ulici vypukol v sobotu popoludní. Foto: pixabay.com

KOŠICE – Pri požiari bytu na Nešporovej ulici v mestskej časti Západ v Košiciach sa zranilo niekoľko ľudí, jeden z nich ťažko. Pre TASR to potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach s tým, že požiar v bytovom dome im nahlásili v nedeľu krátko po 17. hodine.

Požiar vypukol na štvrtom poschodí na Nešporovej ulici. „Vyhlásenie poplachu bolo v čase 17.02 h. Evakuovaných bolo 49 osôb, v prípade evakuácie bola využívaná aj výšková technika,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová.



Na pomoc vyslali sedem posádok záchrannej zdravotnej služby (ZZS). „Záchranári na mieste ošetrili deväť osôb, ktoré utrpeli najmä popáleniny alebo sa nadýchali splodín horenia a previezli ich do nemocnice. Boli medzi nimi aj maloleté osoby,“ povedala pre TASR hovorkyňa Operačného strediska ZZS Alena Krčová. Podľa polície 65-ročný muž, ktorý bol v byte, kde požiar vypukol, utrpel ťažké popáleniny.


„Priamo na mieste využila jedna osoba ponuku núdzového ubytovania, na ktoré má kapacity mesto Košice. Ostatní obyvatelia, ktorých byty boli po požiari ťažšie obývateľné, možnosť núdzového ubytovania nevyužili a uchýlili sa k príbuzným alebo známym,“ uviedol pre TASR hovorca MČ Západ Ľubomír Ferko.

Policajti v spolupráci so zisťovateľom príčin vzniku požiarov HaZZ, psovodmi so služobnými psami špeciálne vycvičenými na vyhľadávanie akcelerátorov horenia i expertíznou skupinou hasičov Ministerstva vnútra SR mali v pondelok po úplnom odvetraní priestorov urobiť obhliadku miesta činu.

(tasr)


Ďalšie články