Čakáte na autobusovej stanici v Košiciach? Čas si môžete spríjemniť pomocou zdieľanej knižnice

book-5178205_1280 Zdieľaná knižnica ponúka knihy cestujúcim na autobusovej stanici. Ilustračné foto. Foto: pixabay.com

KOŠICE – Zdieľaná knižnica pre verejnosť pribudla na autobusovej stanici v Košiciach. Sú v nej uložené knihy, ktoré si cestujúci môžu požičať a prečítať počas čakania na spoj.

Môžu tiež priniesť vlastné knihy, ktoré už doma nepotrebujú. Informovali o tom Košický samosprávny kraj (KSK) a IDS Východ, vďaka spolupráci ktorých zdieľaná knižnica v tvare autobusu vznikla. Aktuálne sú v nej uložené romány, dobrodružné knihy, náučná a odborná literatúra, skutočné príbehy, ale aj knihy pre deti. Ponuka sa môže meniť v závislosti od toho, kto si akú knižku vezme, alebo do zdieľanej knižnice vloží.

Knihy tak podľa predsedu KSK Rastislava Trnku ponúkajú čakajúcim na spoj možnosť zmysluplne si skrátiť čas. „Okrem toho chceme touto iniciatívou povzbudiť ľudí k čítaniu a starým knihám dať druhý život,“ povedal.

Na požičanie kníh nie je potrebná žiadna registrácia. Záujemcovia si môžu knihu aj vziať na cestu a pri návrate z práce alebo zo školy ju vrátiť. „Každý sem môže priniesť ďalšie kúsky, ktoré už doma nemajú miesto. Veríme, že týmto spôsobom spríjemníme cestujúcim chvíle čakania na autobus a umožníme im využiť tento čas oveľa efektívnejšie,“ uviedol riaditeľ IDS Východ Radovan Hužvík.

Zdieľaná knižnica, ktorej podobu vytvoril umelec Ján Gonda z Michaloviec, aj vizuálne skrášľuje autobusovú stanicu.

(tasr)


Ďalšie články