Turisti a lesníci pozývajú do lesa cyklistov

KOŠICE – Klub turistov Víkend v Košiciach a košickí lesníci pozývajú cyklistickú verejnosť na tradičné preteky s názvom Prvý jesenný bikertest 2023.

Formu je potrebné načasovať na najbližšiu nedeľu. „Vítaní sú všetci – malí aj veľkí. Pre víťazov máme originálne medaily, pre všetkých pretekárov tombolu, osobitná cena čaká najpočetnejšiu cyklorodinku,“ uviedli Mestské lesy Košice, a. s., na svojej sociálnej sieti. Súťažiť sa bude v kategóriách chlapci od 15 do 18 rokov, dievčatá od 15 do 18 rokov, muži nad 18 rokov, ženy nad 18 rokov a elektrobicykle.

Tí, ktorí sa zúčastnili aj Prvého jarného bikertestu 2023, si môžu jarnú výkonnosť porovnať s jesennou. „Oceníme aj ‚skokana roka‘ s najvýraznejším zlepšením,“ sľúbili Mestské lesy. Preteky odštartujú na Vonkajšom Červenom brehu číslo 4 v blízkosti zastávky MHD na Leteckej ulici. Cieľom je záhradkárska osada na Hornom Bankove.

Dĺžka trate je približne 2,3 km a jej prevýšenie znesiteľných 200 metrov. Prezentácia účastníkov bude od 9.00 do 10.00 na mieste štartu, samotný intervalový štart jednotlivcov je naplánovaný na 10.30. Každý súťažiaci musí mať prilbu, uviedli Mestské lesy na facebookovom profile.


Ďalšie články