Mladý znakár zlomil rekord podujatia

MICHALOVCE – Plavecký klub ORCA Michalovce zožal úspech v Pohári olympijských nádejí. Preteky prebehli v Aquacity Poprad.

Michalovce oslavujú víťazstvo Jakuba Kolesára v disciplíne 50 metrov znak. Pretekár okrem nového osobného rekordu prekonal aj samotný rekord podujatia. To však nebolo všetko. Do zbierky pridal aj dve druhé miesta v disciplínach 50 metrov a 100 metrov voľný spôsob a tretie miesto v disciplíne 100 metrov znak. O úspechu informovala radnica na facebookovom profile.

Dávid Demko si v disciplíne 50 metrov prsia doplával po takisto výborné druhé miesto. Adam Bak sa ako najmladší člen michalovskej výpravy postavil na bronzovú priečku až štyrikrát:  na 50 a 100 metrov prsia, 50 metrov znak a 100 metrov voľný spôsob. Nina Pirčová zožala bronzové medaily v disciplínach 200 metrov voľný spôsob, 50 metrov znak a 50 metrov prsia.

Dve pódiové umiestnenia ušli Martinovi Hreňkovi, ktorý v disciplínach 100 metrov znak a 50 metrov prsia doplával na štvrtom mieste. Spolu si tak michalovskí plavci odviezli na Zemplín dvanásť medailí a 31 nových osobných rekordov v 44 štartoch, zrekapitulovali Michalovce na svojej sociálnej sieti.

Michalovská žatva v popradskom Aquacity bola hojná. Foto: FB Michalovce

Ďalšie články