HC Košice smúti. Tragicky zahynul bývalý brankár a tréner mládeže

Sviečka Foto: ilustračné Pixabay.com/webandi

KOŠICE – Hokejový svet zasiahla smutná správa. Tréner mládeže HC Košice Marko Milý zahynul za tragických okolností.

V sobotu večer ho zachytil nákladný vlak v Haniske pri Prešove. Rušňovodič napriek snahe nedokázal nehode zabrániť. Na tragickú správu reagoval na svojej internetovej stránke aj klub HC Košice.

„S hlbokým smútkom v srdci oznamujeme, že nás vo veku 54 rokov navždy opustil otec, manžel, tréner, výborný kamarát a skvelý človek Marko Milý. V klube si ho budeme navždy pamätať ako večne usmiateho, tvrdo pracujúceho brankára i trénera, ktorý odovzdával, či už v A tíme, alebo pri mládeži, svoje bohaté skúsenosti. Marko stál pri klube aj v najťažších covidových časoch a pre klub odvádzal nesmierne cennú prácu. Synovi Jurajovi a celej pozostalej rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť,“ uvádza sa v stanovisku klubu.

Počas svojej bohatej brankárskej kariéry pôsobil zväčša na východe Slovenska. Chytal za Prešov, Humenné a Bardejov. Tri sezóny odohral aj za Košice, s ktorými získal v sezóne 1998 – 1999 pamätný titul. Svoju trénerskú kariéru v Košiciach odštartoval v majstrovskej sezóne 2014 – 2015 a pri A tíme pôsobil až do sezóny 2021 – 2022.

V aktuálnom ročníku sa venoval trénovaniu košickej mládeže. Pamiatku Marka Milého si klub HC Košice pred dnešným zápasom uctí minútou ticha. Pred Steel arénou bude pripravená aj kondolenčná kniha. „Odpočívaj v pokoji, Marko. Ďakujeme za všetko,“ rozlúčil sa s Milým klub HC Košice.


Ďalšie články