Hokejista Pavol Regenda s pekným ocenením. Zaistil si tým návrat do NHL?

MICHALOVCE – Hokejistu Pavla Regendu ocenili za jeho výkony a góly, ktoré zaznamenal v prvom hracom mesiaci novej sezóny.

Ako informovalo mesto Michalovce na svojej sociálnej sieti, klub San Diego Gulls vyhlásil slovenského útočníka a východniara Pavla Regendu za najlepšieho hráča mesiaca. Október bol pritom vo farmárskej AHL (American Hockey League) prvý hrací mesiac novej sezóny a Regenda v ňom nazbieral najviac bodov zo všetkých hráčov tímu. V šiestich dueloch získal sedem bodov, keď až päťkrát skóroval a na dva góly prihral.

Bodovať dokázal v piatich z prvých šiestich stretnutí. Iba sedem hráčov celej súťaže pritom skórovalo viackrát. V minulej sezóne odohral Michalovčan v AHL 50 zápasov a pripísal si 25 bodov za 13 gólov a 12 asistencií. Dôležitejšie pre slovenského hráča je však určite to, aby sa dostal späť do NHL, do materského tímu Anaheim Ducks.

Vlani odohral Regenda v prvom mužstve Ducks 14 stretnutí a zaznamenal v nich jeden gól a dve asistencie. V ročníku 2023/24 na premiéru v NHL zatiaľ čaká.


Ďalšie články