Hokejové Michalovce odvolali hlavného trénera. Klub tým nateraz prišiel o skalných fanúšikov

Tréner Peter Kúdelka Lodivod Peter Kúdelka sa v Michalovciach tešil obľube fanúšikov. Foto: FB Dukla

MICHALOVCE – Vlnu nevôle medzi domácimi priaznivcami vyvolalo odvolanie hlavného trénera HK Dukla Ingema Michalovce Petra Kúdelku. Fanklub sa preto rozhodol nezúčastňovať sa na domácich zápasoch tímu.

Klub odvolanie obľúbeného kouča zdôvodnil momentálnymi výsledkami, a predovšetkým herným prejavom mužstva. „Rozhodnutie urobiť tento krok prišlo po domácich prehrách s Novými Zámkami a Humenným. Tím potrebuje pred reprezentačnou prestávkou nový impulz a v neposlednom rade sa potrebujeme dobre pripraviť na play-off,“ informoval HK Dukla Ingema Michalovce na sociálnej sieti. Petra Kúdelku nezachránila ani posledná výhra Zemplína na Slovane (2 : 1).

Na lavičku Michaloviec sa vrátil Fín

Klub vzápätí predstavil staronového lodivoda Zemplínčanov. „Dohodli sme sa s trénerom, ktorý dobre pozná slovenských hráčov a extraligu, má najvyššie ambície a z každého hráča vyťaží maximum. Našou prvou voľbou bol Tomek Valtonen, ktorý momentálne žije v Michalovciach. O svojej profesionalite nás presvedčil už v minulosti, keď s Duklou prežil úspešné sezóny a získal aj historickú bronzovú medailu. S Tomekom sme sa dohodli na zmluve do konca sezóny 2024/2025. Veríme, že spolu budeme silnejší a naplníme naše predsezónne ciele,“ vysvetlil HK.

Hráči na Slovane bojovali aj za trénera Kúdelku, no nepomohlo mu ani ich víťazstvo. Foto: FB Dukla

Michalovce sa poďakovali Petrovi Kúdelkovi a jeho asistentovi Tomášovi Surovému za odvedenú prácu a minuloročné play-off a zapriali im v ďalšej kariére a živote mnoho úspechov.

Krok klubu vyvolal silnú odozvu fanúšikovského tábora. „V žiadnom prípade nám nešlo o vytvorenie negatívnej atmosféry voči nášmu klubu a vyvolanie akýchkoľvek nenávistných prejavov. Takéto dianie v klube však odmietame a s týmto rozhodnutím nesúhlasíme. A určite nie v čase, keď sa bojuje o play-off,“ reagoval fanklub na svojom facebookovom profile. Vyjadrenie pre Košický Štandard odmietol. Na naše otázky nereagoval ani klub.

Sektor domácich bude prázdny

„Naše rozhodnutie sa nemení a v najbližších zápasoch ostane náš sektor prázdny. Napriek tomu, že hokej je naša vášeň a každý zápas sme prichádzali o hlas, chceme týmto rozhodnutím vyjadriť nesúhlas a veríme, že sa to v klube umúdri a nebude dochádzať k takýmto verdiktom, ktorými sa škodí nielen klubu, ale najmä nám fanúšikom. Bez fanúšikov nie je ani šport, a preto by na názore fanúšika malo záležať najviac,“ nechali sa počuť skalní.

„Týmto sa chceme zároveň ospravedlniť hráčom, že nebudú od nás cítiť podporu z tribúny, no momentálna situácia si to vyžaduje a takto to cítime. Naším rozhodnutím však k tomuto kroku nechceme nabádať ďalších fanúšikov. Treba vzdať hold trénerovi a takisto hráčom.“


Ďalšie články