Blues, funk, ľudové tance i tenor. Toto sú najatraktívnejšie podujatia tohto víkendu

gapa a meciar Na svoje si prídu aj milovníci a funku. Foto: Jozef Jarošík

KOŠICE – Tento víkend prinesie pestrú paletu podujatí, ktoré zahrejú nielen telo, ale aj srdce. Od očarujúceho vystúpenia svetoznámeho tenoristu Josého Carrerasa cez rodinné predstavenie PACI PAC až po kurz ľudových tancov a vzrušujúce futbalové stretnutie.

16. 2. o 18.15 hod., Dom ľudového tanca KVP, KURZ ĽUDOVÝCH TANCOV Začína sa séria kurzov ľudových tancov pre všetkých, od začiatočníkov až po pokročilých. Tanec nielenže udržiava fyzickú kondíciu, ale aj pozitívne vplýva na duševné zdravie a rozvoj mentálnych schopností. Účastníci si rozšíria zručnosti a zažijú veľa zábavy. Ako bonus sa na jednom zo stretnutí môžete tešiť na vystúpenie s folklórnym súborom Železiar.

16. 2. o 19.00 hod., GuitarCafe Košice, Gapa a Mečiar Blues-funk koncert Koncert spojí talenty saxofonistu Mária Gapa Garberu a gitaristu Romana Mečiara v energickom blues-funkovom vystúpení. Diváci sa môžu tešiť na plnokrvné blues, na funk, autorské skladby, ako aj na hity bluesových legiend. Kapela, ktorá spolu hrá už viac ako 12 rokov, prinesie nezabudnuteľnú atmosféru. Tento koncert si nesmie nechať ujsť žiadny milovník kvalitnej hudby.

16. 2. o 20.00 hod., Steel Aréna, José Carreras Jeden z najslávnejších tenorov sveta José Carreras vystúpi v Steel Aréne. Jeho repertoár zahŕňa diela od baroka po súčasnosť. Na Slovensku sa predstaví so sopranistkou Michaelou Varády a Orchestrom opery ŠD Košice. Tento koncert je o to výnimočnejší, že na Slovensku Carreras vystúpil naposledy v roku 2016, a tak je jeho návrat veľmi očakávaný.

17. 2. o 15.00 hod., Košická futbalová aréna, FC Košice proti FK Železiarne Podbrezová Prvý domáci zápas FC Košice po zimnej prestávke proti mužstvu FK Železiarne Podbrezová. Tento duel v rámci Niké ligy 2023/2024 sľubuje napínavé futbalové predstavenie a je skvelou príležitosťou pre fanúšikov, aby podporili svoj tím.

17. 2. o 17.00 hod., Stará radnica, PACI PAC Rodinné predstavenie PACI PAC prichádza s premiérou novej šou, ktorá bude plná farebných kostýmov a veselých postavičiek. Deti aj dospelí sa môžu tešiť na interaktívne a zábavné vystúpenie s obľúbenými pesničkami a novinkami. Každé dieťa dostane pri vstupe darček a po predstavení sa môže tešiť na fotenie s postavičkami.

18. 2. v čase od 10.00 do 10.30 hod., pláž pri vodnej nádrži Bukovec, Nedeľná kúpačka Komunita Active life pozýva na osviežujúce otužovanie v prírodnom prostredí pláže Bukovec. Toto podujatie, ktoré sa koná každú nedeľu, je určené pre všetkých, čo si chcú vyskúšať otužovanie, alebo ho už pravidelne praktizujú. Ponúka jedinečnú príležitosť začať deň nevšedným spôsobom, stretnúť sa s ľuďmi s podobnými záujmami a načerpať novú energiu.

Všetky tieto akcie pozývajú zažiť nezabudnuteľné chvíle plné radosti, kultúry a športu.


Ďalšie články