Na Slovensku hrozí úplne vypnutie českých televíznych kanálov. Túto stanicu si diváci už nepozrú 

hand-2773840_1280 Ilustračné foto: pixabay.com

SLOVENSKO – Vedenie českej televízie sa odhodlalo k ráznemu kroku. Vo svojom liste, ktorý rozposlalo takmer všetkým slovenským operátorom, vyzýva, aby zo svojej ponuky bezodkladne vyradili ďalšiu stanicu. 

Diváci si už viac nepozrú športovú stanicu ČT Sport, a keďže ide o výzvu na vypnutie stanice priamo od Českej televízie, operátori nemajú inú zákonnú možnosť, než stanicu bezodkladne odstrániť z programovej ponuky. 

Výzvu, na základe ktorej majú slovenskí diváci prísť o ďalšiu českú stanicu, dostali takmer všetci slovenskí operátori, od tých najväčších až po tých najmenších, ktorí majú len niekoľko stoviek či desiatok zákazníkov.

Spoločnosť UPC vníma túto výzvu a jej načasovanie za aktivitu koordinovanú niektorými slovenskými vysielateľmi, ktorých cieľom je odstrániť konkurenciu v podobe českých staníc pre ich obľúbenosť a značnú sledovanosť slovenskými divákmi. 

„V ostatnom čase sme svedkami intenzívnych snáh, aby slovenskí diváci prišli o prakticky všetky české stanice. Je však zvláštne, ak sa súčasťou týchto aktivít stáva už aj verejnoprávna Česká televízia.

Stanice Českej televízie majú slovenskí operátori vo svojej ponuke už roky a ČT nikdy doteraz nevyvíjala žiadne kroky smerom k ich vypnutiu,“ ozrejmil Jaroslav Kolár, hovorca UPC.

(kol)


Ďalšie články