Primátor sa chváli rekonštrukciou cintorína po termíne. Takto tam však vyzerajú toalety

jaro polacek cintorin Rekonštrukcia najväčšieho cintorína na Slovensku má toalety na zaplakanie. Foto: Snímka obrazovky video FB Jaro Polaček

Primátor Jaroslav Polaček sa už stihol verejne pochváliť, že kríž bude novým živým dôkazom úspešnej revitalizácie cintorína. Možno by sa však mal skôr sústrediť na skutočné dokončenie prác, než na ich propagáciu.

Totiž, podobne ako na Slaneckej, ani oprava a modernizácia priestoru od vstupu na cintorín až po centrálny kríž za 1,6 milióna eur neboli realizované načas. Samotný termín dokončenia prác sa teda stal súčasťou vtipu, ktorý nikto nepochopil.

Takže ak sa vám zdá, že táto rekonštrukcia trvá dlhšie, než sa očakávalo, zrejme sa riadite iným kalendárom, než naše vedenie mesta.

A my, Košičania, len nad tým opäť mávneme rukou, vypustíme paru v komentároch a žijeme si svoje životy (s)pokojne ďalej. Veď načo sa rozčuľovať? Veď ‚fungujúce Košice‘. Už sme si na tento termín a na nedodržané termíny v našom meste akosi zvykli.

Vráťme sa však k samotnej investícii za obrovské peniaze od vstupu po centrálny kríž. Natíska sa otázka, prečo sa neušli drobné aj na rekonštrukciu a údržbu verejných toaliet, ktoré vzdorujú času? Prečo sa wéckami, z ktorých sa obracia žalúdok, už pán primátor na sociálnych sieťach nepochváli?

Preto, ak sa chystáte na pietnu návštevu tohto najväčšieho slovenského cintorína, vyzbrojte sa radšej prázdnym močovým mechúrom. A možno by úplne postačovala upratovačka či hajzelbaba s WC kefou a toaletným na prídel.


Ďalšie články