Mimoriadne zastupiteľstvo sa skončilo fiaskom. Neprišlo dosť poslancov

Zastupiteľstvo 22. 3. 2024 Mimoriadne zastupiteľstvo nakoniec nebolo. Neprišlo dosť poslancov. Foto: Boris Macko

KOŠICE – Piatkové mimoriadne zastupiteľstvo, ktoré malo na programe len dva body, nakoniec nebolo. Prišlo naň málo poslancov.

Na to, aby bolo uznášaniaschopné, totiž bolo treba 22 poslancov, no prezentovali sa len osemnásti. Po polhodinovom čakaní tak primátor Jaroslav Polaček skonštatoval, že nie je uznášaniaschopné a zasadnutie ukončil. Náhradný termín určil na 27. marca dopoludnia. Presný čas sa ešte ujasní.

„Ukázalo sa, že niektorí poslanci, ktorí sú zároveň starostami, majú záujem len o politikárčenie. Vo štvrtok väčšina poslancov prisľúbila účasť,“ uviedol primátor na margo neúspešného zasadnutia. Niektorí poslanci sa ešte v piatok ospravedlnili, iní narýchlo odriekli účasť, niektorí jednoducho neprišli bez ospravedlnenia.

Primátor už avizoval, že na ďalšom mimoriadnom zasadnutí majú byť opäť na programe tie isté dva body, ktoré boli aj v piatok, teda návrh na udelenie ocenení Cena mesta Košice pre jednotlivcov a kolektívy v roku 2024 a informácia k vyplateniu podielových daní mestským častiam v roku 2023 a návrh na zrušenie niektorých uznesení Mestského zastupiteľstva v Košiciach.

Mimoriadne zastupiteľstvo nakoniec nebolo. Neprišlo dosť poslancov. Foto: Boris Macko

Ďalšie články