Do finále hokejovej extraligy postúpila Spišská Nová Ves

Spišská Foto: FB/HK Spišská Nová Ves

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – HK Spišská Nová Ves si zahrá svoje prvé finále v slovenskej hokejovej extralige. Na domácom ľade porazili v dramatickom zápase minuloročného majstra HC Košice 2:1 (2:0, 0:1, 0:0).

Do siedmeho semifinálového zápasu vstúpila lepšie Spišská Nová Ves. Už v 9. minúte rozjasal domáce publikum Adam Žiak, ktorý otvoril skóre. Do posledného miesta zaplnená Spiš Aréna hnala svojich miláčikov od úvodného buly. Druhýkrát sa Spišiaci radovali v 16. minúte, keď brankára hostí Dominika Riečického prekonal Branislav Rapáč. Po inkasovanom góle sa košický gólman nechal vystriedať, keď ho v bráne hostí vystriedal Jaroslav Janus.

Košičania zavelili do útoku v druhej tretine, keď sa im podarilo v 26. minúte v presilovke znížiť na 1:2. Úspešným strelcom bol Tomáš Mikúš. Na druhej strane, Rysom sa nepodarilo zvýšiť náskok ani v presilovke o dvoch hráčov, keď na začiatku 31. minúty najskôr fauloval Deyl a o pol minúty Ferenc. V druhej tretine mali optickú prevahu napriek tomu hostia.

V tretej tretine už gól nepadol i napriek tomu, že Košičanom sa podarilo dostať puk za bránkovú čiaru. Rozhodca však gól neuznal. Košičania nevyužili ani záverečný tlak, keď hrali bez brankára. Spišská Nová Ves tak historicky postupuje do finále slovenskej hokejovej extraligy.

Zostavy:

HK Spišská Nová Ves

Surák – Romaňák, Merežko, Žiak, Ališauskas, Groch, Valach – Archambault, Nellis, Rapáč – Majdan, Kerbashian, Bakoš – Džugan, Myklucha, Burgess – Vandas, Bortňák, Hamráček

HC Košice

Riečický (Janus) – Breton, Olsson, Deyl, Lalonde, Zech, Ferenc, J. Hudec – Fejes, M.Chovan, Lunter – T. Mikúš, Pollock, Jääskeläinen – Rogoň, Slovák, Bartánus – Šimun, Havrila, Jokeľ


Ďalšie články