Košická župa vyhlásila výzvu na dotácie. Na projekty prerozdelí 400-tisíc eur

Na snímke vpravo predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka počas tlačovej konferencie v Košiciach 21. februára 2023. Foto: František Iván/TASR Predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. Foto: František Iván/TASR

KOŠICE – Košický samosprávny kraj (KSK) prerozdelí na verejnoprospešné projekty 400-tisíc eur. Žiadosť o prostriedky možno podať do 17. mája 2024.

Ako informovala košická župa, žiadosti môžu podávať právnické a fyzické osoby – podnikatelia, ktoré majú sídlo či trvalý pobyt na území KSK, prípadne tu vykonávajú činnosť alebo poskytujú služby.

Projekty, na ktoré bude dotácia poskytnutá, musia byť ukončené do konca októbra tohto roka. Žiadatelia sa musia na financovaní spolupodieľať minimálne 10 percentami, kým dotácia môže pokryť maximálne 90 percent oprávnených výdavkov.

„V rámci týchto individuálnych dotácií môžeme opäť podporiť projekty z rôznych oblastí, ktoré môžu zlepšiť životné prostredie, skvalitniť športovú činnosť, zaviesť inovatívne technológie v sociálnej oblasti, zvýšiť neformálne vzdelávanie a pomôcť obnoviť kultúrne pamiatky či sakrálne stavby. Výška dotácie sa pohybuje od 500 do 10 000 eur, ktoré na jeden projekt môžeme poskytnúť“ vraví predseda KSK Rastislav Trnka (nezávislý).

Projekty môžu byť z rôznych oblastí, napríklad regionálneho rozvoja, životného prostredia, ale aj športu, sociálnych vecí či zdravotníctva. Môžu sa tiež týkať vzdelávania, vedy a výskumu, aj ľudských práv a slobôd.

„Žiadosť o poskytnutie dotácie je možné podať vyplnením elektronického formulára, ktorý je na stránke a poslať poštou na adresu Úradu Košického samosprávneho kraja alebo osobne do podateľne,“ uviedol KSK s tým, že bližšie informácie o výzve sú dostupné online.

(sita, kol)


Ďalšie články