V závere týždňa sa oplatí ísť do Gombaseku. Bude plný prekvapení

Gombasek Lanové dráhy majú svojich priaznivcov i odporcov. Foto: Košice Región Turizmus

GOMBASEK – Milovníci adrenalínu si prídu koncom tohto týždňa na svoje. V piatok, v obci Slavec v časti Gombasek, slávnostne otvoria zimpline (lanovú) dráhu.

Atrakcia má dĺžku zhruba 500 metrov, čím sa stala najdlhšou svojho typu v košickej župe. Štart je zo stanice, ktorá sa nachádza v miestnom kempingovom areáli na vyhliadkovej veži. Trasa končí pri zvyškoch pavlínskeho kláštora.

Okrem slávnostného otvorenia atrakcie, ktorá poteší nielen malých, ale aj veľkých, sprístupnia organizátori pre verejnosť aj novú expozíciu pod názvom Poklad je tam zakopaný, tiež priestory Kúrie Andrássyovcov, kam pribudli nové exponáty.

Turistický areál v Gombaseku si mnohí návštevníci obľúbili a zvyknú sa sem vracať. Lokalita v súčasnosti kvitne do krásy. Po niekdajšom spustnutom mieste, ktoré roky zarastalo trávou, niet už ani stopy.

Zviditeľniť nielen danú oblasť, ale aj okres Rožňava pomohlo nedávne hlasovanie verejnosti v rámci 17. ročníka súťaže Fénix – Kultúrna pamiatka roka, kde Slováci označili zrekonštruovanú Kúriu Andrássyovcov za najkrajšiu obnovenú pamiatku na Slovensku.

Ak ešte nemáte program na piatok 19. apríla, nenechajte si ujsť slávnostné otvorenie zimpline dráhy, ktoré bude spojené s komentovanou prehliadkou oceneného historického skvostu. Program začína o 13.30 hodine v obci Slavec, v gombaseckom turistickom areáli.


Ďalšie články