Na KVP myslia dopredu. Už teraz vyhlásili zbierku na vianočný program

Vianoce na KVP2 Mestská časť KVP rozbehla zbierku na vianočný program. Príspevok je dobrovoľný. Foto: MČ KVP

KOŠICE – Vianoce sú ešte ďaleko, no na sídlisku KVP sa rozhodli pre zaujímavý krok. Zriadili verejnú zbierku na vianočný program.

Starosta mestskej časti KVP Ladislav Lörinc na sociálnej sieti upozornil, že nejde o aprílový žart. „Vzhľadom na súčasnú situáciu sa nám ozvali viacerí obyvatelia, ktorí by radi by pomohli. Preto sme sa rozhodli usporiadať zbierku cez platformu Donio,“ vysvetlil starosta pre Košický Štandard. Narážal tým aj na súčasnú finančnú situáciu mestskej časti, ktorá nastala kvôli nevyplateniu podielových daní zo strany mesta.

Zatiaľ majú vyzbieraných vyše 600 eur. „Každý, kto chce, môže prispieť. Niektorí poslali po 10 či 15 eur, iní viac. Na tom nezáleží, každé euro sa ráta. Príspevok je dobrovoľný a veľmi cenný,“ upresnil Lörinc.

Dodal, že kvalitné podujatia sa chystajú aj rok vopred. „Moje kolegyne už začali s plánovaním našich obľúbených Vianoc na KVP, aby sme mohli ponúknuť niečo naozaj výnimočné. Aj preto sme sa pri hľadaní zdrojov rozhodli zorganizovať verejnú zbierku,“ priblížil starosta.

Podotkol, že mestská časť potrebuje financie na bežné fungovanie, no nechce obyvateľov ukrátiť ani o kultúrne akcie. „Preto je rozdiel, akú sumu vynaložíme. Podľa toho si vieme pozvať a zaplatiť účinkujúcich. Aj nejaké známe meno,“ uviedol starosta s tým, že na vyzbieranie si stanovili tri méty. Prvá je tisíc, druhá 3-tisíc a tretia 5-tisíc eur.

Práve výška vyzbieranej sumy definitívne rozhodne o podobe vianočného programu. Jeho detaily musia byť naplánované už v septembri. Link na zbierku: https://www.donio.sk/zlepsime-spolocne-komunitny-zivot-na… Zároveň sa tu dá overiť aj aktuálna výška vyzbieranej sumy.


Ďalšie články