Diamantový bežecký klub smúti. Odišiel jeden z nich

uprimnu sustrast_kosicky Foto: Archív Štandard

KOŠICE – Smutná správa zastihla dnes veľkú bežeckú rodinu. Do bežeckého neba odišiel vo veku 70 rokov diamantový bežec Imrich Mihók.

Ako uvádza na sociálnej sieti Medzinárodný maratón mieru Košice, odišla bežecká legenda. „Vo veku 70 rokov nás opustil Imrich Mihók, člen Diamantového klubu MMM, ktorý si prvý úspešný štart na našom maratóne zapísal v roku 1988 a ten posledný vlani 1. októbra 2023. Ďalšie, k doterajším tridsiatim štyrom, už bohužiaľ nepridá. Česť jeho pamiatke,“ takto sa lúčia organizátori MMM.

Správu o náhlom odchode Imra Mihóka komentujú aj jeho spolubežci a kamaráti: „Imrich Mihok drága barátom, ako si mi furt hovoril, keď sme sa stretli naposledy, tak na Košice Miškolc ultramarathonu sme spolu rozprávali. Ach Imro, budeš mi veľmi chýbať, odpočívaj v pokoji,“ odkazuje Evka.

Imrich Mihók. Foto: MMM

„Navždy odišiel úžasný bežec, človek, priateľ. Odpočívaj v pokoji. Navždy v našich srdciach, Imrich Mihok,“ píše Martinka. Na smutnú správu o nečakanom odchode Imra zareagovali mnohí, aj Bežecký klub BK 05 Furča: „S obrovským smútkom oznamujeme, že nás navždy opustil náš úžasný Imriško.“

Imrih Mihók (druhý zľava) v obľúbenom tričku s nápisom Pomôže chudobným. Foto: FB

Diamantový bežec Imrich Mihók sa pravidelne spolu s farárom Petrom Gombitom zúčastňoval behov za chudobných, ktoré organizovalo zariadenie pre ľudí v núdzi Oáza – nádej pre nový život, n.o. „Vždy sme ho obdivovali za jeho dobrú náladu, veselosť, radosť, ktorú rozdával. Každého povzbudzoval, pomáhal a zabehol toľko behov, že sme ho volali ‚Nezmar‘. Zakaždým, keď išiel niekam behať, brával si ‚oázovské‘ tričko s nápisom ‚Pomôžte chudobným‘ a vravieval, že aspoň takto chce pomôcť núdznym a bez domova. Veľmi s nimi súcitil a mal ich rád,“ hovorí kňaz Peter Gombita pre Košický Štandard. „Milý Imro, veľké Pán Boh zaplať za tvoju dobrotu a kamarátstvo, za to, čo si vykonal pre svet aj pre chudobných a nech ti to náš Pán všetko vynahradí tam, vo večnosti,“ dodáva.

Štafetový Beh za chudobných. Imro Mihók – druhý zľava. Foto: FB
Imrich Mihók. Foto: FB

(fb, jar)


Ďalšie články