Nová atrakcia v Košiciach: Mesto má vlastný drezinový ovál

detská železnica Detská železnica Košice. foto: detskáželeznica.sk

KOŠICE – Košice sa môžu pochváliť jedinečnou atrakciou – jediným drezinovým oválom na Slovensku. Tento 300 metrov dlhý koľajový okruh sa nachádza na konečnej stanici Košickej detskej železnice na Alpinke.

Drezinový ovál je otvorený v júli a auguste, každý deň od 9:00 do 16:00. Jazda na drezine je určená pre maximálne 4 osoby a jedna jazda stojí 3 eurá. Pre tých, ktorí majú záujem o viac okruhov, sú k dispozícii aj balíčky za 5 eur za tri okruhy a 7 eur za päť okruhov.

Tento projekt bol realizovaný s podporou grantovej schémy Terra Incognita KSK a Nadácie COOP Jednota. Celkové náklady na projekt dosiahli sumu 42 387 €, ktoré boli doplnené spoluúčasťou vo výške minimálne 5 000 €.

Riaditeľ detskej železnice Ľubomír Lehotský opisuje projekt ako významný prínos pre turistickú infraštruktúru Čermeľského údolia. „Ovál bude maximálne ekologický, energeticky nezávislý, podporujúci ekoturizmus s vysokou pridanou hodnotou rekreácie a pohybu ľudí na zdravom vzduchu,“ hovorí Lehotský.

Dreziny sú v súčasnosti moderným turistickým trendom v celej Európe a teraz sa k nemu pridáva aj Slovensko. Atraktívne a bezpečné dreziny budú na východe Slovenska úplne novou atrakciou a vhodne doplnia infraštruktúru ekoturizmu v Košickom kraji.

(detskazelecnica.sk)


Ďalšie články