Smutný osud stromčekov na Námestí Jána Mathého

1 Námestie Jána Mathého foto: fb

KOŠICE – V meste Košice sú obyvatelia svedkami smutného vývoja situácie na Námestí Jána Mathého, kde ikonické stromy boli obeťou neúspešných predvolebných opatrení na oživenie.

Stromy v kvetináčoch sa ocitli v zlom stave a už niekoľko z nich vyschlo kvôli nedostatku zavlažovania. Zatiaľ čo ostatné prechádzajú podobným procesom a pravdepodobne čoskoro nasledujú ich osud.

„Stromy v tejto oblasti skutočne chýbajú, ale chce to vytvoriť kvalitné zelené plochy a tam vysadiť vzrastlé stromy. Nestačí iba umiestniť pár kvetináčov na nastriekané dopravné ihrisko. Na skutočnú revitalizáciu sa môže mestská časť uchádzať o externé zdroje, vďaka ktorým toto ikonické námestie môže premeniť na moderný verejný priestor,“ hovorí Tomáš Jurkovič, miestny poslanec sídliska Ťahanovce.

Aby sme dosiahli dôstojnú a trvalú obnovu Námestia Jána Mathého, je potrebné zorganizovať viacero súťaží, ktoré by priniesli najlepšie nápady. Je načase konať a zabezpečiť, aby toto námestie získalo kvalitné a dlhodobé zelené plochy. Zaslúži si toho viac a môže sa stať skutočnou oázou v srdci nášho mesta.

(košická lampáreň, fb)


Ďalšie články