Na letisku v Košiciach padali rekordy: August prekonal všetky očakávania

KSC_terminál (1) V auguste došlo k dosiahnutiu míľnika. FOTO: Letisko Košice

KOŠICE – Ešte nikdy v histórii neprešlo bránami letiska Košice viac ako 100 000 cestujúcich v priebehu jedného mesiaca. K dosiahnutiu tohto historického míľnika došlo až teraz, v auguste 2023.

Viac ako pred pandémiou

„Spolu na všetkých letoch bolo počas uvedeného mesiaca vybavených 102 270 cestujúcich, čo je o 3,4 % viac ako v auguste minulého roka. Celkovo za prvých osem mesiacov roka pracovníci košického vzdušného prístavu vybavili 447 146 cestujúcich. To predstavuje medziročný nárast až o 15,7 % a v porovnaní s predcovidovým rokom 2019 ide o nárast o 9,2 %,“ informoval nás manažér obchodu Juraj Tóth.

Vyše 312-tisíc cestujúcich využilo pravidelné linky do jednej zo siedmich destinácií (Dublin, Liverpool, Londýn Luton, Londýn Stansted, Praha, Varšava, Viedeň). Ďalších, vyše 164-tisíc cestujúcich letelo z, resp. do Košíc charterovými letmi.

Letná dovolenková sezóna na letisku Košice sa zďaleka nekončí. V ponuke cestovných kancelárií je pre zájazdy s odletom z Košíc aj teraz v septembri dostupných desať destinácií v ôsmich krajinách. Nové destinácie, do ktorých sa doteraz z Košíc nelietalo, sú chorvátsky Brač a egyptské letovisko Marsa Matruh.


Ďalšie články