Infocentrum na Podlesku bude otvorené aj v septembri

Podlesok infocentrum Infocentrum Správy Národného parku Slovenský raj na Podlesku. Foto: npslovenskyraj.sk

HRABUŠICE – Informačné centrum Správy Národného parku Slovenský raj v turistickom stredisku Podlesok v obci Hrabušice, ktoré je nástupným miestom do viacerých roklín Slovenského raja, zaznamenalo počas letnej sezóny výrazný nárast návštevnosti.

Vzhľadom na priaznivé počasie začiatkom septembra v stredisku naďalej evidujú zvýšenú návštevnosť. To je dôvod, prečo bude infocentrum mimoriadne otvorené aj počas celého septembra.

V júli a auguste navštívilo Informačné centrum na Podlesku približne 8 800 turistov, informuje na svojej stránke Správa Národného parku Slovenský raj. Oproti minuloročnému letu je to nárast návštevnosti o takmer 20 percent. Najviac návštevníkov, až takmer 40 percent, bolo poľskej národnosti, nasledovalo takmer 30 percent turistov z Českej republiky a až na treťom mieste boli s takmer 20-percentným podielom domáci návštevníci. Za nimi nasledovali Maďari, Nemci, Izraelčania a turisti z pobaltských krajín. V infocentre sa zastavili aj turisti z Kanady, Indonézie či Kórey.

Hlavným poslaním Informačného centra Správy Národného parku Slovenský raj je podávať návštevníkom národného parku informácie o vhodných trasách výletov a zaujímavých lokalitách a odporúčať ich. Pracovníci infocentra zároveň návštevníkov informujú o zásadách bezpečného pohybu v prostredí národného parku. Priamo v infocentre si môžu pozrieť krátke videá z každej rokliny Slovenského raja, vyskúšať si 3D vizualizáciu Prielomu Hornádu, dozvedieť sa zaujímavosti o turistických trasách a o turistickom vybavení potrebnom na ich zdolanie.

Informačné centrum na Podlesku bude v septembri otvorené každý deň od 7.30 do 15.00 h.


Ďalšie články