Magálová, Studenková, Sládečková... Nové Mestské divadlo v Košiciach ponúkne to najlepšie zo Štúdia L+S

Tri grácie z umakartu Foto: Ctibor Bachraty Tri grácie z umakartu Foto: Ctibor Bachraty

KOŠICE – Mestské divadlo v Košiciach vzniklo len v októbri 2023 a už dokázalo, že má svoje miesto na kultúrnej scéne v našom meste. V Historickej radnici pred vypredaným hľadiskom predviedli divákom skvelé hry ako Sex pre pokročilých, Deň radosti alebo Kontrabas. Všetky tieto úspešné diela sú z produkcie legendárneho Štúdia L+S.

„Náš začiatok hodnotíme veľmi pozitívne. Máme za sebou prvé úspešné predstavenia. Pomaly si budujeme svoju divácku základňu a pracujeme na tom, aby sme mohli prinášať nové a osviežujúce divadelné zážitky, ako sme si predsavzali,“ hovorí poverený riaditeľ Mestského divadla Pavol Hrehovčák. I v nasledujúcom roku sa môžu diváci tešiť na to najlepšie, čo ponúka Štúdio L+S.

januári k nám zavítajú Tri grácie z umakartu s hereckým obsadením Marta Sládečková, Petra Polnišová, Kamila Magálová.

Február poteší príbehom, ktorý dodnes fascinuje a inšpiruje umelcov naprieč žánrami. John Fiske napísal vtipnú paródiu Skaza Titaniku pre dvoch hercov, ktorí špekulujú nad tým, ako by si skazu Titaniku zahrali, keby tú možnosť mali. Milan Lasica pôvodný nápad rozvinul, text upravil a vznikla hra plná humoru, sebairónie a klaunských gagov. Účinkujú: Svätopluk Malachovský a Michal Kubovčík

Marec bude patriť hre Staré dámy. Skvelá komédia štvorice nórskych autorov a našich najlepších herečiek Kamily Magálovej a Zdenky Studenkovej.

„Nezabúdame ani na najmenších divákov. Bojko a Zmrzlinka, Cestovanie Z rozprávky do rozprávky s Bojkom a Zmrzlinkou. Ide o hudobno-tanečné predstavenie, v ktorom sa cestuje s deťmi rozprávkami a interaktívnou formou sa deti zapájajú do tanca a hudby. Vaše ratolesti sa môžu tešiť na maskotov Tom, Jerry, Spongebob, Patrick Star, Marshall a Rubble. Možno sa aj podarí objaviť začarovaného megaobra,“ dodáva Hrehovčák.

Príde aj Lenka Filipová

Lenka Filipová predstaví svoj program Řeka života, pomenovaný podľa rovnakej piesne. Podujatie ju predstaví ako gitaristku, speváčku a hudobnú skladateľku v jednej osobe. Na koncerte zaznejú najväčšie hity Věnování, Zamilovaná, Za všechno může čas, Prý se tomu říká láska, ale aj nové piesne či keltské balady. Lenka Filipová príde spolu s hosťami Járom Bártom (klavír), Seanom Barrym (spev, keltská harfa, cajon, akordeón) a celý koncert bude v sprievode sláčikového okteta Brno Strings.

Ak máte do Prahy ďaleko, nenechajte si určite ujsť Divadlo Palace a brilantnú komédiu Plnou parou, bohatú na zámeny a zmätky, ktorá sa ale končí láskavým zmierením. Hrajú: Lenka Vlasáková, Miroslav Etzler, Ján Dolanský, Petra Horváthová/Alena Doláková, Richard Trsťan

„A to nie je všetko, čo chystáme ešte do konca sezóny. Môžeme však prezradiť len toľko, že v júni plánujeme svoju prvú premiéru,“ pozýva P. Hrehovčák.

Skaza Titaniku Foto: Ctibor Bachratý


Ďalšie články