Možnosť platby bankovou kartou v autobusoch majú už aj na Zemplíne

Cestujúci už platia jednoduchšie Uhrádzať cestovné na Zemplíne je od februára jednoduchšie. Foto: FB ARRIVA

MICHALOVCE – Od februára môžu cestujúci v autobusoch spoločnosti ARRIVA Michalovce uhradiť cestovné aj bankovou kartou. Uľahčí im to platbu vo viacerých mestách na Zemplíne. Terminály v autobusoch si nevyžadujú zadanie PIN.

„Platbu bankovou kartou môžu cestujúci využiť vo všetkých autobusoch regionálnej dopravy spoločnosti ARRIVA Michalovce vrátane tých, ktoré obsluhujú autobusové linky prechádzajúce cez mestá Michalovce, Trebišov, Sobrance a Kráľovský Chlmec,“ uviedol pre Košický Štandard hovorca spoločnosti ARRIVA na Slovensku Peter Stach.

Čiastky sa strhávajú za určité obdobie

Podľa pravidiel VISA a MasterCard pre dopravné systémy sa všetky platby spracúvajú v takzvanom off-line režime, ktorý umožňuje zrýchlenie odbavenia bankových kariet. Zároveň v ňom dochádza ku kumulácii súm za každý predaný lístok a kumulovaná hodnota je strhnutá v rámci jednej spoločnej transakcie. Čiastky sa tak nestrhávajú za jednotlivé lístky, ale za určité obdobie, informuje na svojom webe spoločnosť ARRIVA.

ARRIVA tiež upozornila, že VISA a MasterCard majú odlišné spôsoby zúčtovania transakcií, ktoré dopravca ani spracovávateľská banka nevedia ovplyvniť. VISA karty sú zúčtované jednou čiastkou na dennej báze, kým pri kartách MasterCard môžu byť transakcie zúčtované spolu za niekoľko dní.

(arriva.sk)


Ďalšie články