Zverejnili vizuál novej fontány na Furči. Využije aj moderné technológie

Vizualizácia novej fontány na Bašťovanského ulici Takto by mali vyzerať nová fontána a zákutie na odpočinok. Foto: SMsZ v Košiciach

KOŠICE – Správa mestskej zelene sa podujala odstrániť fontánu na Bašťovanského ulici na sídlisku Dargovských hrdinov, ktorej statika bola vážne narušená. Zároveň predstavila vzhľad novej plánovanej fontány a zákutia, kde budú môcť obyvatelia prísť za odpočinkom.

„Fontána bola dlhodobo v zlom technickom stave a jej stavebno-technické posúdenie ukázalo rozsiahle statické poruchy, preto bolo z dôvodu ochrany zdravia a bezpečnosti potrebné jej odstránenie,“ vysvetlil pre Košický Štandard likvidáciu pôvodnej fontány na Bašťovanského ulici referent pre styk s verejnosťou Správy mestskej zelene v Košiciach (SMsZ) Marek Lukáč.

Spotreba vody a energií by mala byť nižšia

Ako SMsZ uviedla na svojej sociálnej sieti, na jej mieste vyrastie nová fontána. Avizuje, že bola navrhnutá s ohľadom na životné prostredie a využívať má moderné technológie na minimalizáciu spotreby vody a energie.

Pôvodná fontána vykazovala vážne statické nedostatky. Foto: SMsZ v Košiciach

„Bude miestom, kde si obyvatelia môžu oddýchnuť, schladiť sa a načerpať novú energiu,“ priblížila SMsZ. Hoci už poznáme vizuál plánovanej novej fontány a príjemného zákutia, potrebné bude získať na realizáciu plánu financie.

„Výstavba novej fontány bude možná až po zabezpečení finančných prostriedkov na jej realizáciu. Na základe verejného obstarávania bude vybraný hlavný dodávateľ na realizáciu prác. Predbežná odhadovaná cena na výstavbu novej fontány je približne 125-tisíc eur,“ informoval za SMsZ Marek Lukáč.


Ďalšie články