Slávnostné ocenenie športovcov: Dominik Riečický triumfoval v ankete Športová osobnosť Košíc

sok 2023 Ocenenie zaňho prevzala jeho mama. Foto: FB Košice – Mesto Košice

KOŠICE – Laureátom 15. ročníka ankety, organizovanej Košickou športovou akadémiou, sa stali výnimoční športovci, ktorých výkony oslnili v minulom roku.

Počas piatkového (22. 3.) galavečera odovzdali pamätné sošky oceneným. A medzi nimi nebolo ťažké nájsť aktuálnych šampiónov, či legendy športovej histórie. Absolútnym víťazom ankety s názvom Športová osobnosť Košíc (ŠOK) za rok 2023 sa stal hokejový brankár Dominik Riečický, čo je skutočne obdivuhodný úspech.

Dominik nebol na slávnostnom udeľovaní cien prítomný, pretože bojoval za Košičanov v 3. štvrťfinálovom zápase v Bratislave. Jeho mama Hela prevzala cenu od primátora Košíc Jaroslava Polačeka, ktorý ocenenie odovzdal s hrdosťou. V roku 2023 sa Dominik významne podieľal na zisku extraligového titulu pre košický tím po ôsmich rokoch.

Jeho výkony vo vyraďovacej časti mu vyniesli ocenenie Zlatá korčuľa pre najlepšieho hráča play-off. Na záver sezóny si zahral na majstrovstvách sveta v Lotyšsku, kde reprezentoval Slovensko ako tretí brankár tímu. V ročníku 2023/2024 pokračoval v klube a v úvode sezóny si zahral aj v prestížnej Lige majstrov.

Dominik Riečický sa stal víťazom ankety ŠOK v kategórii hokejista, pričom túto kategóriu obsadili hokejisti už po štvrtý raz. Predchádzajúci víťazi ako Juraj Slafkovský a Erik Černák mu predali symbolické pomyselné tróny, ktoré reprezentujú výnimočný prínos k miestnej športovej scéne. Okrem toho sa v minulosti z hokejistov v ankete tešili aj Peter Bartoš a Ladislav Nagy, čo len podčiarkuje výnimočnosť tohto ocenenia.

Spolu s Dominikom Riečickým ocenili mnoho ďalších talentovaných športovcov, ktorí prinášajú potešenie a hrdosť svojmu mestu. Ich úspechy sú príkladom odhodlania a sú pravým dôkazom toho, že tvrdá práca prináša úžasné výsledky.

Podľa slov Branislava Koniara, zakladateľa ankety ŠOK, každoročný galavečer prináša bohatstvo príbehov a úspechov, ktoré svedčia o húževnatosti a odhodlaní športovcov. Z jeho slov vyplýva, že udelenie ocenení prináša spoločenstvu potešenie a hrdosť. Koniar tiež zdôrazňuje význam pripomenutia úspechov športovcov, ktorí mohli byť už zabudnutí, ale ich prínos pre športovú scénu zostáva neuveriteľný.

„Keď som ju zakladal a keď sme sa potom v januári roku 2010 stretli na galaprograme prvýkrát, ťažko bolo odhadnúť, ako sa bude osud tohto projektu vyvíjať,“ zaspomínal si Koniar na začiatok projektu, ktorý sa datuje od roku 2009.

Foto: FB Košice – Mesto Košice

„Slávnostný večer, ktorý patril športovým osobnostiam, ale hlavne uznaniam a chválam za ich húževnatosť a vytrvalosť, za ich pevnú vôľu, za ich výkony a výsledky, ktorými reprezentujú nás, naše mesto, za príklad a vzor v dosahovaní cieľov. Zaslúžia si našu pozornosť a náš obdiv,“ vyjadrila sa k ankete Lucia Gurbáľová, námestníčka primátora nášho mesta.

Laureáti ankety ŠOK 2023


Absolútny víťaz: Dominik Riečický (hokej)
Kategória TOP (v abecednom poradí):
Sebastián Bačo (futsal),
Vladimír Dravecký st. (hokej),
Alexandra Filipová (kickbox),
Romana Gajdošová (triatlon),
Martin Kátlovský (florbal),
Zuzana Paňková (vodný slalom),
Dominik Riečický (hokej),
Nikola Seničová (vzpieranie),
Richard Tury (skejtbording),
Barbora Wrzesinská (basketbal).

Legenda:

Miroslav Ihnačák (hokej),
Dušan Ujhely (futbal).
Nádej:
Vladimír Dravecký ml. (hokej),
Nikolaj Szilagyi (zápasenie),
Ráchel Závacká (vzpieranie).
Masters: Jozef Bomba (kulturistika)
Športový kolektív:
HC Košice (hokej),
Klub orientačného behu ATU Košice (orientačný beh).
Hendikepovaný športovec: Helena Kašická (tanec na vozíčku)

(TASR, sportovaosobnost.sk)


Ďalšie články