Košická detská historická železnica slávnostne otvorí 69. sezónu

detská kosicka zeleznica Košická detská historická železnica už čoskoro otvorí svoje brány. Foto: FB Detská železnica

KOŠICE – Pripravte sa na začiatok zábavy a dobrodružstva. Košická detská historická železnica totiž bude slávnostne otvárať 69. sezónu. Toto tradičné podujatie sa koná 20. a 21. apríla, pričom samotné otvorenie je naplánované na 27. apríla.

Hádam sa nenájde Košičan, ktorý necestoval Detskou železnicou. Tí, ktorí túžia po dobrodružstve, sa môžu už teraz tešiť na pravidelné odchody vlakov zo staníc Čermeľ a Alpinka. Odchody sú naplánované takto:

Odchody zo stanice Čermeľ

9.15 (P)
10.45 (P)
12.15 (M)
13.45 (P)
15.15 (P)

Odchody zo stanice Alpinka

9.50 (P)
11.20 (P)
12.50 (M)
14.20 (P)
16.00 (P)

Vysvetlivky:
P – parná lokomotíva
M – motorová lokomotíva

Košická detská historická železnica po slávnostnom otvorení bude premávať denne podľa cestovného poriadku 2024. Cestujúci si môžu kúpiť lístky v pokladni v Čermeli 30 minút pred odchodom vlaku, alebo priamo vo vlaku u sprievodcu.

Avšak novinky nie sú len v cestovnom poriadku. Stanica Alpinka prechádza v týchto dňoch zmenami. Na prístupovú cestu pribudol štrk v podobe 300 ton kameňa z lomov spoločnosti Carmeuse.

Novinkou je tiež Banská expozícia na Alpinke, kde môžete objaviť najväčšiu privátnu zbierku uhoľnej koľajovej dopravy na Slovensku, či vybrať sa vlakom do košickej teplárne, kde to bude spojené s exkurziou.


Okrem toho si môžu žiaci užiť aj školský výlet, ktorý ponúka bohatý program aktivít a zážitkov pred záverom školského roka. Výletné vozne, 3D bludisko, Tarzania, Drezinový ovál, Maxi drezina či Retro bus… to ani zďaleka nie je všetko.

Žiaci môžu zažiť interaktívny výchovný program s políciou, vlastné vypravenie vlaku, kurzy prvej pomoci i kurzy lezenia a prejsť sa rôznymi náučnými chodníkmi.

Nenechajte si ujsť túto príležitosť na zábavu a spoločný čas s rodinou a priateľmi. Príďte a zažite nezabudnuteľné chvíle na Košickej detskej historickej železnici, na ktorú majú krásne spomienky nielen deti, ale aj dospelí.


Ďalšie články