Košice vyrovnali sériu, v piatok hrajú v Spišskej Novej Vsi

HC Košice sa dotiahli na Spišiakov HC Košice v sterdu večer vyrovnali stav série. Piaty zápas semifinálovej série sa odohrá v piatok v Spišskej Novej Vsi. Foto: HC Košice

KOŠICE – Hokejisti HC Košice zvíťazili v stredu večer nad HK Spišská Nová Ves 4 : 2 vo štvrtom zápase semifinále play-off Tipos extraligy. V sérii hranej na štyri víťazstvá vyrovnali na 2 : 2.

Piaty duel je na programe v piatok od 18.30 v Spišskej Novej Vsi. Lepší vstup do zápasu mali hostia, ktorí najskôr úspešne čelili viacerým šanciam Košičanov a v 8. minúte gólovo udreli, keď Burgess prestrelil brankára Janusa – 0 : 1.

[lin url=https://kosice.standard.sk/623824/v-kosiciach-vyrastie-novy-polyfunkcny-objekt-na-svoje-si-pridu-aj-sportovci]

Ich náskok však trval iba 126 sekúnd, keďže Mikúš už po 13 sekundách využil prvú presilovku domácich – 1 : 1.

Oceliari išli do vedenia v 17. minúte potom, čo Fejes zakončil únik dvoch proti jednému. V závere druhej časti skóroval aj košický kapitán Chovan, keď využil presilovku a upravil na 3 : 1.

Košičania v záverečnej časti aktívne bránili dvojgólový náskok, no snaha Spišiakov napokon priniesla efekt. V 56. minúte zdramatizoval zápas Majdan, ktorý zblízka prekonal Janusa – 3 : 2.

Spišiaci sa pokúsili vyrovnať aj v pomerne dlhej hre bez brankára, ale gól padol na opačnej strane, keď päť sekúnd pred koncom zápasu skóroval Fejes.


Ďalšie články