Poznáme najobľúbenejšie košické reštaurácie. Dostala sa medzi ne aj tá vaša?

reštaurácie košice donáška wolt Za tieto reštaurácie hlasovali zákazníci. Ilustračné foto: unsplash.com

KOŠICE – Na východe dominuje rôznorodosť chutí. Všetkých sedem ocenení z východu získali práve košické reštaurácie.

Spoločnosť Wolt, líder v donáške na Slovensku, vyhlásila 21 najobľúbenejších reštaurácií v rámci súťaže Wolt Awards. Víťazné reštaurácie predstavujú to najlepšie zo západoslovenskej, stredoslovenskej a východoslovenskej gastronómie. V každej z týchto oblastí bolo ocenených sedem podnikov.

Veľvyslanec Fínska pre Českú a Slovenskú republiku, Pasi Tuominen, prevzal záštitu nad slávnostným podujatím a osobne sa zúčastnil na oceňovaní. Cieľom podujatia bolo oceniť reštaurácie, ktoré excelujú nielen v kvalite, ale i v zákazníckej spokojnosti.

„Mnohé podniky nás sprevádzajú už dlhé roky na ceste k lepšej dostupnosti gastronómie na Slovensku. Ich obľúbenosť medzi zákazníkmi, ktorí si jedlo objednávajú cez Wolt, nás napĺňa radosťou a motivuje nás k neustálemu hľadaniu nových ciest a inovácií,“ povedal Tomáš Beniak, generálny riaditeľ slovenského a českého Woltu.

Veľvyslanec Pasi Tuominen dodal: „Je pre mňa cťou podporovať a zúčastniť sa na odovzdávaní ocenení najlepším reštauráciám na Wolte, spoločnosti, ktorá je vo Fínsku v podstate národným pokladom. Som preto rád, že môžem byť súčasťou tohto prestížneho podujatia, ktoré prezentuje výnimočné gastronomické zážitky, a tým posilňuje väzby medzi našimi národmi.”

Východné Slovensko: Košická gastronómia dominuje

Košická gastronómia dominuje v kategórii východného Slovenska. Reštaurácie z Košíc získali všetkých sedem ocenení, čo svedčí o popularite a kvalite podnikov v metropole východu.

„Systém hodnotenia Wolt Awards zohľadňuje priemerné ročné hodnotenie od zákazníkov. Pre zahrnutie do hodnotenia musela každá prevádzka získať minimálne 200 hodnotení za rok od zákazníkov. Na podujatí sme ocenili sedem prevádzok s najvyšším hodnotením, maximálne hodnotenie je 10,“ informovala manažérka pre komunikáciu Wolt Jana Jarošová.

Košická gastronómia ponúka veru širokú škálu chutí. Medzi najobľúbenejšie reštaurácie jednoznačne patrí Bistro Babička s tradičnou slovenskou kuchyňou, kde v ponuke nájdete napríklad tradičnú fazuľovicu s údeným mäsom, kotlíkový guláš, paprikáš s maslovými haluškami či kurací čiernohorský rezeň.

Košičania si však radi doprajú nielen tradičnú domácu kuchyňu, ale i pravé farmárske burgre z Grange Burger či chrumkavú pizzu z Friends Pizza a Restaurant, ktoré sa právom ocitli v rebríčku víťazov. V zastúpení americkej kuchyne či fast food ide o jeden z najlepších burgrov v našom meste, kde sa kombinuje čerstvosť, kvalita a miestne ingrediencie. Friend Pizza a Restaurant okrem spomínanej pizze má v ponuke i tradičnú kuchyňu, no nájdete tu i niečo z medzinárodnej, napríklad falafel či hummus.

Exotika na tanieri

Exotické kuchyne zastúpili reštaurácie Noodler, Yam Yam a Poke Kings, ktoré pošteklia chuťové poháriky všetkých gurmánov a tých, ktorí radi skúšajú niečo nové. V obľúbenej rodinnej pizzérii Rafano si zas môžete objednať pizzu s netradičným zložením surovín, čo ju odlišuje od konkurencie.

Tretí ročník Wolt Awards prináša pohľad na to, čo Slováci najviac oceňujú v rámci gastronómie a akú hodnotu reštaurácie prinášajú do ich života. Ocenené reštaurácie sú nielen odrazom kvality, ale aj odporúčaním pre všetkých, ktorí hľadajú výnimočné gastronomické zážitky na Slovensku.

Wolt pôsobí na Slovensku takmer päť rokov, jeho začiatky sa spájajú s hlavným mestom. Postupne svoje pôsobenie spoločnosť rozšírila aj do ďalších miest na Slovensku, dnes si zákazníci prostredníctvom donášky môžu objednať chutné jedlo až v 70 slovenských mestách.


Ďalšie články