Bývanie až pre 600 ľudí. Neďaleko Košíc vyrastú nové domy a byty 

site-285645_1280 Ilustračné foto. Foto: pixabay.com

KOŠICE – V katastri obce Budimír, v blízkosti obcí Vajkovce a Beniakovce v okrese Košice-okolie, by mal vyrásť obytný súbor Beniakova Polhora. V nových rodinných a bytových domoch by mohlo žiť viac ako 600 ľudí.

Zo zámeru, ktorý spoločnosť Slovakia Staving predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA), vyplýva, že počíta aj s materskou školou.

Celková plocha riešeného územia je 135 313 metrov štvorcových. „Navrhovaná činnosť uvažuje s výstavbou obytného súboru a potrebnej infraštruktúry. Pozostávať bude zo 66 samostatne stojacích rodinných domov, 24 radových domov, ôsmich bytových domov a jednej materskej školy. Súčasťou zámeru je aj vybudovanie komplexnej dopravnej infraštruktúry, vrátane chodníkov pre peších, parkovacích miest a inžinierskych sietí,“ uvádza spoločnosť a dodáva, že by spolu malo vzniknúť aj 322 parkovacích miest.

Ako uviedol investor, celkové investičné náklady budú špecifikovať v ďalších stupňoch dokumentácie. S výstavbou by sa podľa neho mohlo začať začiatkom roka 2026, trvať by mala štyri roky. Podľa zámeru je plánovaný termín uvedenia do prevádzky prvý kvartál roku 2030.

(tasr, kol)


Ďalšie články