Núdza o zábavu cez víkend opäť nehrozí: Košické Benátky, Heľenine oči či Železiar

Heľenine oči koncert Obľúbená slovenská skupina vystúpi v Košiciach. Foto: archív HO

KOŠICE – V nadchádzajúcich dňoch nebude v našom meste núdza o zábavu. Oslavy Dňa mesta Košice sú totiž v plnom prúde a okrem toho na vás čakajú aj ďalšie zaujímavé podujatia. Od multižánrových festivalov a tanečných súťaží až po tradičné historicky ladené podujatia, či koncert populárnej skupiny. Vyberiete si?

Cassovia Retro

Dátum a čas: 3. mája 2024 (piatok) 9.00

Miesto: Hlavná ulica pred Národným divadlom Košice

Jubilejný 20. ročník medzinárodného stretnutia historických vozidiel. Súťaž krásy historických vozidiel a motocyklov spolu s vyhlásením víťazov. Podujatie sa koná pod záštitou primátora mesta Košice Jaroslava Polačeka. Pastva pre oči a vášnivých nadšencov historických vozidiel je zaručená.

Foto: kosice.sk

Košické Benátky

Dátum: 3. mája 2024 (piatok)

Čas: 19:30

Miesto: Rekreačná lokalita Jazero, MČ Košice-Nad Jazerom

Netradičná vodná show s vlastnoručne vyrobenými modelmi plavidiel. Zábavný program pre rodiny s deťmi. Súčasťou bude autentické divadlo a hudobné vystúpenia. Nenechajte si ujsť zábavný a jedinečný zážitok na našom krásnom košickom jazere.

Ňit takoho prekrasnoho (Železiar 60: 1964 – 2024)

Dátum a čas: 4. mája 2024 (sobota) 11.30, 14.30, 17.00

Miesto: Hlavná ulica, Národné divadlo Košice, historická budova

Jubilujúci folklórny súbor Železiar oslavuje svoje 60. výročie. Program obsahuje tradičný tanečný folklór a hudobné vystúpenia. Podujatie sa koná na Hlavnej ulici a v Národnom divadle Košice. Všetci sú srdečne pozvaní na tento nezabudnuteľný historický okamih.

THE NEXT STEP 2024 – tanečná súťaž

Dátum a čas: 4. mája 2024 (sobota) 8.00 – 22.00

Miesto: Kunsthalle/Hala umenia, Rumanova 1, Košice

Majstrovstvá SR a otvorená street dance súťaž. Tanec, ktorý priniesol 70. roky Bronxu do Košíc. Podujatie je organizované v Kunsthalle/Hala umenia a je určené pre mladých talentovaných tanečníkov.

KROKY – festival cestovania a zážitkov pre rodiny

Dátum a čas: 4. a 5. mája 2024 (sobota a nedeľa) 10.00 – 16.30

Miesto: Kasárne/Kulturpark, hlavné pódium v parku, Kukučínova 2, Košice

Prvý ročník festivalu s bohatým kultúrnym programom pre celé rodiny. Aktivity zahŕňajú divadelné predstavenia, tvorivé dielne a ukážky záchranných zložiek. Kasárne/Kulturpark sa zmenia na centrum zábavy a objavovania.

USE THE C!TY – multižánrový festival

Dátum a čas: 2. – 5. mája 2024 (štvrtok až nedeľa) 10.00 – 18.00

Miesto: Dolná brána, Hlavná 10, Košice

Šestnásty ročník festivalu, ktorý oživuje mesto Košice rôznymi podujatiami. Program zahŕňa viaceré podujatia na rôznych miestach. Vstup je voľný pre všetkých návštevníkov. Tešiť sa možno na hudobné, umelecké a kultúrne podujatia pre všetky vekové kategórie.

Heľenine oči – koncert

Dátum a čas: 5. mája 2024 (nedeľa) 19.00 – 20.30

Miesto: Kasárne/Kulturpark, hlavné pódium v parku, Kukučínova 2, Košice

Koncert kapely Heľenine oči na hlavnom pódiu v parku. Fanúšikov rozhodne potešia známe hity ako Lángoš, NAKA a Kalória. Vstupné je 20 €. Nenechajte si ujsť zábavný hudobný zážitok pod holým nebom.


Ďalšie články