Bez lopty na ihrisko? Žiaden problém. V Košiciach vám požičajú rôzne športové vybavenie

football-1274661_1280 Na viacerých ihriskách v Košiciach si môžete zapožičať lopty či rôzne športové vybavenie. Ilustračné foto. Foto: pixabay.com

KOŠICE – V Košiciach si na viacerých ihriskách môžete požičať lopty či športové vybavenie. Smart skrinky so športovým náradím nájdete pri mutifunkčnom ihrisku v Mestskom parku a tiež na ihriskách v Parku mládeže, na Janigovej, či na ulici Laca Novomeského.

Ako uviedlo mesto Košice na sociálnej sieti, skrinku zvanú LOX uviedlo v Mestskom parku do prevádzky minulý rok v spolupráci so spoločnosťou YourLOX.

Skrinky umožňujú požičiavanie potrieb pre šport a hry. Obyvatelia si môžu tieto pomôcky bezplatne požičať na 90 minút denne.

„Vypožičanie športového vybavenia z LOX-ov je jednoduché. Stačí sa zaregistrovať na stránke app.yourlox.com alebo oskenovať QR kód na LOXe, nabiť si v aplikácii vratný depozit vo výške 10 eur a vybrať si pomôcku, ktorú si chcete z LOXu požičať ,“ opisuje samospráva postup.

V skrinkách nájdete lopty na futbal, basketbal či volejbal, ale aj mini basketbalové lopty a tiež pomôcky na plážový tenis či bedminton. Dostupné by mali byť aj švihadlá a frisbee či ogo disky.

(facebook, kol)


Ďalšie články