V Čani vypukol rozsiahly požiar. Plamene pohltili vyše štyridsať jednoduchých stavieb

Požiar v Čani Hustý čierny dym bolo možné pozorovať aj z Košíc. Foto: FB Aďa Pásztorová

KOŠICE – V utorok (30. 4.) popoludní krátko po 16. hodine vypukol neďaleko Košíc v obci Čaňa rozsiahly požiar. Hustý čierny dym bolo možné vidieť aj z mesta.

Podľa informácií denníka Plus jeden deň a noviny.sk horeli chatrče a zberný dvor v obci Čaňa na Železničnej ulici. Na mieste zasahovalo viacero záchranných zložiek vrátane dobrovoľných miestnych hasičov. Plamene už zasiahli vyše štyridsať jednoduchých stavieb a pravdepodobne sa rozšírili z miestnej osady. Príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe.

Pracovník operačného strediska Hasičského a záchranného zboru uviedol, že najprv začala horieť tráva, následne sa požiar rozšíril, pričom zasiahol aj firmu, ktorá spracúva plasty. „Plamene zachvátili aj chatrče a vo firme začali horieť plasty,“ informoval.

Ako polícia priblížila, na miesto prišli okamžite všetky záchranné zložky a hasiči, ktorí požiar uhasili. Polícia súčasne zamedzila vstupu nepovolaným osobám do blízkosti požiaru. Ozrejmila tiež, že zatiaľ neevidujú zranených ani mŕtvych.

„Požiar, ktorý vznikol, tak spôsobil všeobecné nebezpečenstvo pre poškodených a ich rodiny a celkovú škodu na majetku predbežne vyčíslenú na najmenej 9-tisíc eur. Po ukončení obhliadky miesta udalosti začali trestné stíhanie pre prečin všeobecného ohrozenia,“ dodala polícia s tým, že v zisťovaní a vyšetrovaní presnej príčiny vzniku požiaru budú pokračovať.

(SITA, Plus jeden deň, noviny.sk)


Ďalšie články