Spišská žije hokejom: Jednota, radosť, vášeň a hrdosť. Ste naše zlatíčka! Odkazujú fanúšikovia

HK Spišská Nová Ves - HC Košice Radosť hráčov Spišskej Novej Vsi po víťazstve a postupe do finále v siedmom zápase semifinále play off hokejovej Tipos extraligy HK Spišská Nová Ves - HC Košice 16. apríla 2024 v Spišskej Novej Vsi. Foto: TASR/František Iván

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Hokejové šialenstvo, hrdosť, napätie, očakávanie aj stávky – to všetko sa momentálne odohráva v Spišskej Novej Vsi. Hokejisti tohto 35-tisícového mesta sa totiž prebojovali do finále o titul majstra Slovenska v ľadovom hokeji a radosť s nimi prežíva celý okres.

Spišská Nová Ves sa ocitla vo finále vôbec prvýkrát vo svojej hokejovej histórii. Lístky na prvé dva finálové zápasy s HK Nitra, ktoré sa uskutočnia v Spiš aréne v Spišskej Novej Vsi, sa vypredali za niekoľko hodín, doslova sa po nich zaprášilo. Skúpili ich nielen Novovešťania, ale aj fanúšikovia z okolitých miest a obcí, ktorí chcú vidieť najočakávanejšie hokejové zápasy tejto sezóny.

Hokejisti Spišskej Novej Vsi teda odohrajú prvé dve finálové stretnutia na domácej pôde. Podpora fanúšikov je obrovská. Všetci sa zhodujú, že už teraz dokázali to, čo sa kedysi zdalo byť nedosiahnuteľné.

Chceme si to užívať

Fanúšička Jana si myslí, že hokejisti Spišskej Novej Vsi by sa mali stať majstrami. „Zažili sme krásny večer posledného semifinálového zápasu s Košicami vo vynikajúcej atmosfére a dúfame, že si ho budeme mať možnosť zopakovať vo finále. Chceme si to užívať, ktovie, či sa to ešte niekedy v najbližších rokoch podarí dosiahnuť. Odchádza dosť hráčov, aj vynikajúci tréner Wojnar. Máme Nitre čo vracať zo základnej časti, pretože u nás vyhrala, keď sme mohli získať 17. víťazstvo za sebou doma a vytvoriť tak nový rekord. Keď bude platiť Môj dom, môj hrad, tak by sme sa mali stať majstrami!“ myslí si.

Nadšenie neskrýva ani Ján. „Keď som čítal pár rokov dozadu, keď prebrali klub bratia Rapáčovci, že chcú získať do piatich rokoch titul, prišlo mi to smiešne, a hlavne nereálne. To, čo sa stalo a čo sa momentálne deje, je neuveriteľné, neskutočné a historické. Stredne veľké mesto s jedným najnižších rozpočtov z klubov ide hrať po troch rokoch od postupu do extraligy finále. Držím palce chalanom a manažmentu, ktorí si to jednoznačne zaslúžia. Ukázali všetkým, že sa to dá robiť inak, rodinne, s odchovancami, a že to nie je stále o veľkých rozpočtoch. Obrovská reklama pre klub a celé mesto. Verím, že získame náš prvý titul s neskutočným fanklubom a fanúšikmi,“ želá si.

Ste pre nás zlatíčka

Pani Eva hodnotí, že Spišskú hokejový úspech spojil. „Pocit, keď všetci fanúšikovia jednotne fandia našim hráčom, je neskutočný. Sú tam jednota, vášeň, rodina, radosť. To sú slová, ktorými sa dá opísať náš hokej a naši chlapci – hokejisti, tí sú pre nás zlatíčka,“ povedala úprimne.

Podľa Mareka 16. apríla 2021, teda na deň presne pred tromi rokmi, hokejisti SNV vyhrali v Žiline po samostatných nájazdoch a postúpili do Extraligy. Po troch rokoch tiež 16. apríla postúpili do finále Tipos extraligy.

„Za tie tri roky prešli Spišiaci kusisko cesty. Hráči, tréneri a celý realizačný tím. Tento rok Spišiaci hrali celú sezónu výborný hokej, bavili divákov, celý spišskonoveský zimák bol vo vytŕžení. Štrvrtfinálová séria s Banskou Bystricou našim Rysom vyšla parádne a semifinálová séria s Košicami bola lahôdkou pre všetkých fanúšikov dobrého hokeja,“ zhrnul Marek a dodal, že kotol na spišskonovoveskom zimáku hnal Rysov celú sezónu, no v štvrťfinále a semifinále s Košicami hnal Rysov šialene dopredu a do zaslúženého postupu do finále. „Rozprávka nekončí….rozprávka dnes pokračuje vo finále s Nitrou a my veríme… Novejša do teho!“ dodal.

Obdivujem tých, ktorí to manažujú

Aj Peter zo Spišskej Novej Vsi prežíva silné emócie. „Som hrdý, som šťastný a silno obdivujem chalanov, ktorí to celé manažujú. Ďakujeme, že to pre fanúšikov celé robíte a držím všetky palce v ďalšom raste a udržiavaní úrovne,“ dodal.

„Krásny darček k dnešným narodeninám, vďaka HK Spišská Nová Ves! Boli to riadne emócie, nervy, stres, tlak 200, ale nakoniec… nádhera! Verím, že ešte štyri zápasy vyhráme,“ uviedol po poslednom zápase s Košicami Novovešťan Ján.

Čaká nás nezabudnuteľné hokejové divadlo

Jedno mesto, jeden cieľ, jedna rodina – NOVEJŠA! Aj takto znie heslo hokejového klubu Spišská Nová Ves, ktorým bude už tento piatok a sobotu fandiť väčšina východniarov v Spiš Aréne. Obyvatelia okolitých domov dokonca ponúkajú parkovacie miesta pred ich bránami, pretože parkoviská pri štadióne nestačia. „Znie to šialene, ale dnes sa začína náš spoločný boj o Dzurillov pohár. Čaká nás nezabudnuteľné hokejové divadlo. Veľmi sa na vás tešíme!“ odkazujú nabudení hokejisti.


Ďalšie články