Spišiaci znova neuspeli. Nitre podľahli 2 : 5 a na zápasy prehrávajú už 0 : 2

Spišská Foto: FB/HK Spišská Nová Ves

SPIŠSKÁ NOVÁ VES – Sen o titule majstrov Slovenska sa hokejistom HK Spišská Nová Ves začína vzďaľovať. Domáci totiž podľahli svojmu súperovi HK Nitra aj v druhom zápase po sebe, keď prekvapeniu sezóny podľahli 2 : 5.

Vo finálovej sérii play-off Tipos Extraligy, hranej na štyri víťazné zápasy, tak Nitrania vedú už 2 : 0. Finále bude od utorka (23. 4.) pokračovať dvoma duelmi na ich ľade.

Tréner domácich Vlastimil Wojnar nemal v druhom finále k dispozícii produktívneho útočníka Oliviera Archambaulta, ktorý sa zranil v úvodnom zápase série. Hostia spravili pred druhým zápasom jednu zmenu v zostave, keď namiesto brankára Aittokallia nastúpil Kašík.

Spišiaci nastúpili s cieľom vyrovnať stav série, no druhé finále začali zle. Už v 1. minúte sa dostali k presilovke, v ktorej nedokázali prekonať Kašíka a v jej závere Stacha dokončil protiútok hostí – 0 : 1. Od 5. minúty viedli hostia dvojgólovým rozdielom, keď presný zásah Okoličányho odobril videorozhodca.

Spišiaci zareagovali striedaním brankára, Suráka nahradil Melicherčík. Ten v 10. minúte podržal svoj tím, keď zmaril šancu Bača po individuálnom prieniku. Hostia bol pri chuti, predovšetkým ich tretia formácia, a v 13. minúte sa v protiútoku dvoch proti jednému presadil Lacka. Jeho strela prekvapila Melicherčíka – 0 : 3.

Hostia mali duel pod kontrolou a od 25. minúty viedli už štvorgólovým rozdielom. Hrnka v presilovke tečoval pokus Bučeka a prekonal Melicherčíka – 0 : 4. Buček sa krátko nato snažil presadiť sa aj individuálne, ale brankár domácich zmaril jeho šancu.

Spišiaci sa nevzdávali a naďalej sa snažili vrátiť sa do zápasu. Od 49. minúty sa dostali k dvojminútovej presilovke o dvoch hráčov, v ktorej kapitán Rapáč prestrelil Kašíka – 1 : 4. Domáci siahli po stiahnutí brankára už v 50. minúte v snahe zmazať trojgólové manko. Po viacerých neúspešných pokusoch prekonať Kašíka padol gól do ich bránky, keď Čederle upravil na 1 : 5. Burgess v 57. minúte znížil na 2 : 5, ale hostia si už trojgólový náskok nenechali vziať.

(tasr, gko)


Ďalšie články