Ikonická Spievajúca fontána znova ožije

spievajuca Spievajúca fontána. Foto: keturist.sk

KOŠICE – Jubilejný 30. ročník osláv Dňa mesta Košice odštartuje v sobotu jazda 140-ročnej lokomotívy Katka v Čermeľskom údolí. Prvý deň série podujatí prinesie aj slávnostné spustenie zrekonštruovanej Spievajúcej fontány na Hlavnej ulici. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

V parku pri Spievajúcej fontáne na Hlavnej ulici je v sobotu 27. apríla o 18:30 naplánované otvorenie výstavy o histórii vzniku tejto fontány, ako aj o jej súčasnosti. Po generálnej rekonštrukcii sa jej slávnostné uvedenie do života uskutoční o 19:00.

Súčasťou má byť nielen predstavenie noviniek a jej smart riešení, prostredníctvom ktorých budú riadiť prevádzku fontány, ale aj hudobný a tanečný program. Účinkovať v ňom majú napríklad Musica Iuvenalis či balet Národného divadla Košice. Podujatia by sa mal zúčastniť aj exprezident a niekdajší košický primátor Rudolf Schuster.

Ikonickú košickú Spievajúcu fontánu situovanú v centre mesta spustili v roku 1986. Pre havarijný stav už dlhšiu dobu fungovala v obmedzenej prevádzke. S jej rekonštrukciou zhruba za dva milióny eur oficiálne začali vlani koncom februára.

(tasr/ber)


Ďalšie články