Návštevníci Košíc si prídu na svoje. Festival USE THE C!TY ponúka bohaté kultúrne vyžitie

438096562_837079318440885_5432190302997362346_n Festival USE THE C!TY umením opäť spestrí verejný priestor. Foto: FB USE THE C!TY festival

KOŠICE – Divadlo, hudbu, výtvarné umenie či zábavu ponúka 16. ročník multižánrového festivalu USE THE C!TY, ktorý sa v Košiciach koná od štvrtka do soboty 4. mája. Na tradičné i netradičné miesta v centre Košíc prináša rôzne druhy umenia.

Program vo štvrtok predpoludním spustilo podujatie „Košické Montmartre“, ktoré nadšencom umenia ponúka možnosť vyskúšať si maľovanie v uliciach mesta. Obohatením podľa organizátorov je aj spoločná tvorba s deťmi, ktoré budú maľovať na chodník.

Popoludní až do večera môžu ľudia na Hlavnej ulici zažiť rôzne formy umenia a zábavy. Nadšencom divadla sa predstaví divadlo Crocus s hrou Monroe, Divadlo nad vecou s komédiou Dohadzovačky a divadlo Per Absurdus s bláznivou komédiou Čiernobiela.

Súčasťou piatkovej ponuky je aj multižánrové bludisko pri Urbanovej veži s vystúpeniami umelcov a večernou Hudbou v meste s koncertmi kapiel a sólistov rôznych žánrov. Festival zavŕši sobotňajší program.

„Park pri Dolnej bráne sa premení na Komunitné mesto, v ktorom môžete tvoriť na viac ako 20 workshopoch a v kreatívnych dielňach spolu s lektormi z výmenníkov. Užijete si aj umenie na Hlavnej ulici,“ informovala Gabriela Mišurová z K13 – Košické kultúrne centrá.

Záver festivalu bude patriť módnej performance Ľanovo nanovo a vernisáži Montmartre z vytvorených výtvarných diel. Všetky podujatia sú bezplatné.

(tasr, kol)


Ďalšie články