Hokejovým majstrom Slovenska je Nitra

Nitra Foto: FB/HK Nitra

POPRAD – HK Nitra sa stala majstrom Slovenska v hokeji. Podarilo sa jej to v najkratšom možnom čase, keď v štvrtom zápase vyhrala na domácom ľade nad HK Spišská Nová Ves 2:1 pp (0:0, 0:0, 1:1 – 1:0). Celú sériu vyhrala Nitra 4:0 na zápasy.

Štvrtý finálový zápas medzi HK Nitra a HK Spišská Nová Ves priniesol vyrovnaný hokej. Prvé dve tretiny gól diváci nevideli. Misku váh priklonili na svoju stranu v záverečnej tretine Nitrania, keď v 56. minúte Samuel Buček otvoril skóre zápasu. Nitra mala blízko k zisku druhého titulu v slovenskej extralige už v riadnom hracom čase.

Spišiaci však ešte nechceli sezónu ukončiť a od polovice 59. minúty hrali bez brankára. Tento ťah sa im vydaril, pretože o pol minúty sa im podarilo vyrovnať. Úspešným strelcom bol Todd Burgess. Keďže ďalší gól už nepadol, zápas sa dostal do predĺženia.

Predĺženie trvalo len necelé dve minúty. V čase 61:59 strelil víťazný gól zápasu a rozhodujúci gól celej sezóny Miloš Bubela.

Nitra doteraz získala jediný titul majstra Slovenska v slovenskej extralige v roku 2016. Majstrom Slovenska v sezóne 2023/24 sa stala po tom, čo do play-off postúpila z posledného ôsmeho miesta po základnej časti hokejovej extraligy.

Na druhom mieste sa umiestnila Spišská Nová Ves, tretie skončili Michalovce.


Ďalšie články