Cez víkend začnú oslavy Dňa mesta. Koná sa aj protikorupčný festival či beh na letisku

Oslavy Dňa mesta Košice Košičania i návštevníci sa môžu tešiť na pestrý program. Foto: FB Mesto Košice

KOŠICE – Koniec apríla prináša zaujímavý program. Pridajte sa k oslavám Dňa mesta Košice a zažite nezabudnuteľné chvíle s rodinou a priateľmi.

Z množstva aktivít, ktoré sú pripravené pre dospelých aj deti, vyberáme aspoň niektoré:

Funky Ples XI: Košice – „Make It Funk, Don’t Fight“

Dátum a čas: 26. apríla, začiatok o 20.00 hod.

Miesto: Dom Umenia Košice, Moyzesova 66

Na všetkých milovníkov hudby a tanca čaká veľká funky oslava s českou funkovou kapelou FUNK CORPORATION, košickým zoskupením KissMyEx! feat. Incognito DJ Electrofunk Orchestra a ďalšími dídžejmi. Okrem tanečného programu sú pripravené aj diskotékové a tombolové aktivity pre každého účastníka.

Vitajte na Detskej železnici

Dátum a čas: 27. apríla o 9.15 hod.

Miesto: Čermeľ

Zúčastnite sa prvých jázd historickými vlakmi s ikonicky najstaršou parnou lokomotívou, Katkou. V tomto roku Lokomotíva Katka oslávi okrúhle 140. narodeniny, čo je o dôvod viac zúčastniť sa slávnostného otvorenia sezóny so zaujímavým programom pre deti aj dospelých.

Košice Runway Run 2024

Dátum a čas: 27. apríla o 20.00 hod.

Miesto: Letisko Košice

Špeciálny beh na letiskovej dráhe s atmosférou, o ktorú sa postará energická hudba a osvetlenie. Toto jedinečné podujatie umožní športovcom prístup na miesta, ktoré sú bežne nedostupné. Tento jedinečný zážitok vás prenesie na novú úroveň behu.

Detská dielnička

Dátum a čas: 26. apríla od 15.30 do 17.00 hod.

Miesto: Výmenník Štítová

Edukačné dielne pre deti od 5 do 10 rokov a ich rodičov so zameraním na prácu s drevom. Deti sa pri výrobe rôznych predmetov zdokonaľujú v motorike, kreativite a sústredení. Pod dohľadom lektora sa zamerajú aj na bezpečnosť práce s náradím.

Foto: k13.sk

Burza záhradných rastlín a byliniek

Dátum a čas: 27. apríla od 10.00 do 14.00 hod.

Miesto: Výmenník Wuppertálska

V žiadnej kuchyni nesmú chýbať bylinky. Milovníci zelených rastliniek majú jedinečnú možnosť zakúpiť alebo vymeniť si všakovaké záhradné rastliny, bylinky a priesady za symbolickú cenu. Podujatie podporuje záhradníkov a milovníkov zelene v ich záujme o pestovanie rastlín.

Protikorupčný festival Pucung

Dátum a čas: 26. a 27. apríla od 19.00 do 22.00 hod.

Miesto: Kasárne/Kulturpark

Festival so zameraním na protikorupčnú tematiku s diskusiami, koncertmi, rozhovormi a workshopmi. Podporuje povedomie o korupcii, aktivizuje verejnosť a presadzuje systémové opatrenia. Prináša pozitívne príklady a riešenia z občianskej spoločnosti.

Klídek family open day 2024

Dátum a čas: 1. mája, celodenné podujatie od 10.30 do 13.00 hod.

Miesto: Areál Ryba Anička

Otvorenie sezóny v obľúbenom areáli na Aničke začne Detičkovo. Program sľubuje veľa zábavy pre deti aj dospelých s atrakciami od Sabina Crown studio, Jelly Land, cukrovou vatou, labužníkov potešia aj langoše či trdelníky. V popoludňajších hodinách sa koná krst piva od KLÍDEK PADRE Brewing Company a večer vystúpenie skupiny Šarkaňe. Areál je dostupný aj pre psov i cyklistov.

Pokiaľ vás tieto podujatia neoslovili, môžete si pozrieť program Osláv Dňa mesta Košice, v ktorom si z maratónu udalostí rozhodne vyberiete


Ďalšie články