Mikulášska kvapka krvi odštartuje Adventnú výzvu. Krv daruje aj riaditeľ UNLP

SPIŠSKÁ NOVÁ VES: Rómovia darujú krv Krv môže prísť darovať každý zdravý človek vo veku od 18 do 60 rokov. Ilustračné foto: SITA/Radoslav Maťaš

KOŠICE – Na Mikuláša sa v Pavilóne zdravia na Rastislavovej ulici uskutoční tradičné dobrovoľné podujatie Mikulášska kvapka krvi. Táto udalosť je úvodné podujatie celomesačnej Adventnej výzvy na darovanie krvi. Cieľom je upozorniť na neustálu potrebu krvi, keďže každé dve sekundy niekto na svete potrebuje transfúziu.

Darcom pomôžu odbúrať stres a postarajú sa o dobrú náladu Červené nosy – obľúbení zdravotní klauni, ktorí isto prispievajú k príjemnejšej atmosfére. K akcii sa tento rok pripájajú aj Lekárska fakulta UPJŠ a Spolok medikov mesta Košice, čím zdôrazňujú význam spolupráce a komunitnej podpory.

Na Mikulášskej kvapke krvi teda nebudú chýbať ani riaditeľ UNLP, zástupcovia LF a medici, ktorí taktiež prídu darovať krv. Udalosť slúži ako pripomenutie dôležitosti darovania krvi a povzbudzuje ľudí na aktívnu účasť na tejto život zachraňujúcej iniciatíve. Informácie o darovaní krvi a základné podmienky darovania nájdete na webe NTS.

Od 6. do 23. decembra bude v pobočke NTS Košice každý pracovný deň od 7. do 14. hodiny príležitosť podeliť sa o to najvzácnejšie, pričom prvých darcov očakávajú už v stredu na Mikuláša v Pavilóne zdravia UNLP Košice na Rastislavovej 43 na mobilnom odbere medzi 8.00 a 11.30 hod.

(FB UNLP Košice, NTS, der)


Ďalšie články